BLOG / MARKETING

Η χρησιμότητα των Reports στη Google Analytics.

9 Φεβρουαρίου, 2022 από Stonewave team

Για να μπορέσει ένας διαχειριστής να κρίνει αν οι αλλαγές που έχουν υλοποιηθεί είχαν αποτέλεσματα χρειάζεται να είναι μετρήσιμα τα αποτελέσματα. Για να μπορεί να σχεδιαστεί μια καμπάνια χρειάζεται να ληφθούν υπόψη παλιότερα νούμερα.
Με άλλα λόγια, χρειάζεσαι σαν βασικό εργαλείο, ένα σύστημα που σου καταγράφει, απο το παρελθόν μέχρι το παρόν, για να μπορείς να προσεγγισεις το μέλλον. Εδώ είναι που χρειάζεται μια επιχείρηση ένα σύστημα σαν τα Google Analytics. Αυτή η υπηρεσία ανάλυσης είναι δωρεάν και επιτρέπει στην επιχείρηση να αναλύσει σε βάθος τις λεπτομέρειες που προκύπτουν από τους επισκέπτες- χρήστες της. Δίνει πολύτιμες γνώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη διαμόρφωση μιας επιτυχημένης στρατηγικής για το μέλλον της κάθε επιχείρησης.

Με βάση το παραπάνω, αναφέρουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τους λόγους για την χρησιμότητα του Google Analytics :

  1. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως είναι μια δωρεάν υπηρεσία η οποία έχει σχεδιαστεί από την πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης την Google. Ακόμη, παρέχει σημαντικές πληροφορίες, αριθμούς και στατιστικά στοιχεία που χρειάζεται κάθε εταιρεία για να βελτιώσει την απόδοση της ιστοσελίδας της.
  2. Στην υπηρεσία αυτή γίνεται αυτόματη συλλογή δεδομένων. Αυτό επιτυγχάνεται με την δημιουργία ενός λογαριασμού και με τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Με αυτήν την διαδικασία η google analytics συλλέγει αυτόματα τα δεδομένα και θα δημιουργήσει τα ανάλογα reports. Η κάθε επιχείρηση θα έχει άμεση πρόσβαση στα reports οποιαδήποτε στιγμή και με αυτήν την δυνατότητα ο επιχειρηματίας θα μπορεί να εφαρμόσει περισσότερες  στρατηγικές για την επιχείρηση του.
  3. Με τα Google Analytics κάθε επιχειρηματίας μπορεί να επιλέξει από πολλά πρότυπα αναφορών ή να φτιάξει δικές του προσαρμοσμένες αναφορές.
  4. Άλλο ένα βασικό χαρακτηριστικό αυτής της υπηρεσίας είναι ότι διαθέτει έναν εύκολο πίνακα ελέγχου, ο οποίος μπορεί να μεταβληθεί με βάση τις ανάγκες του κάθε διαχειριστή. Επίσης, δεν περιορίζει την χρήση της μόνο στην επιφάνεια εργασίας ενός υπολογιστή αλλά και στο smartphone ή το tablet μέσω της εφαρμογής διατηρώντας σε όλες τις συσκευές τις ίδιες λειτουργίες. Ακόμη, το Google Analytics έχει ισχυρή ενοποίηση με τη google AdWords. Όταν γίνει η σύνδεση του λογαριασμού Analytics με τη AdWords ευθυγραμμίζονται δύο βασικά εργαλεία τα οποία παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην επιτυχία των καμπανιών της κάθε εταιρείας.
  5. Η υπηρεσία αυτή έχει την δυνατότητα να συλλέξει την εσωτερική αναζήτηση της ιστοσελίδας. Η εσωτερική αναζήτηση αποκαλύπτει τι αναζητούν οι πελάτες και τι  οι πιθανοί πελάτες. Αυτό δείχνει τους τομείς των ευκαιριών ανάπτυξης, σχετικά με το αν ο τρόπος πρόσβασης στις πληροφορίες της ιστοσελίδας είναι ασαφείς ή λείπουν επιπλέον πληροφορίες. Οι πληροφορίες αυτές μπορούν να διορθωθούν με τις απαραίτητες αλλαγές ή προσθήκες στην πλοήγηση και στις προσφορές των προϊόντων ή υπηρεσιών στην ιστοσελίδα σε δεύτερο χρόνο. Αυτό θα κάνει την ιστοσελίδα πιο φιλική προς τον χρήστη και θα βελτιώσει την απόδοση της.
  6. Ακόμη, ο διαχειριστής μπορεί να συγκεντρώσει μετρήσεις εγκατάλειψης καλαθιού. Με αυτές τις μετρήσεις, θα προβεί σε βελτιωτικές αλλαγές, οι οποίες θα είναι μετρήσιμες, ώστε να είναι εύκολα αντιληπτό εάν μια αλλαγή βοήθησε ή όχι.
  7. Επιπλέον μετρήσεις όπως το Ποσοστό Εγκατάλειψης είναι μια από τις πιο σημαντικές μετρήσεις που αναγράφεται στο ποσοστό επισκεπτών που εγκαταλείπουν την ιστοσελίδα αφού όμως επισκεφτούν μόνο μια σελίδα. Η μέτρηση αυτή δείχνει ότι οι επισκέπτες δεν βρίσκουν αυτό που ψάχνουν ή πολύ πιθανόν το κοινό το οποίο προσεγγίζεται διαφημιστικά, δεν είναι το σωστό.
  8. Ο Διαχειριστής μπορεί να ανακαλύψει σημαντικά δεδομένα σχετικά με το κοινό (που πολλές φορές η αλήθεια είναι, οτι αποκαλύπτει ποιο πραγματικά είναι το κοινό του), με στόχο να προσδιορίσει ποια κανάλια έχουν την μεγαλύτερη επίσκεψη σαν σύνολο. Το χαρακτηριστικό του κοινού δίνει πολλές πληροφορίες σε σχέση με τα άτομα που επισκέπτονται την ιστοσελίδα, όπως την ηλικία, το φύλο, τα ενδιαφέροντα, τις συσκευές και την τοποθεσία τους. Επιπλέον, παρέχει στοιχεία για το πώς βρήκαν την ιστοσελίδα.
  9. Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και να προσελκύσει πιθανούς πελάτες. Με τα Google Analytics, ο Διαχειριστής έχει πρόσβαση να δει ποιες πλατφόρμες προτείνουν τους επισκέπτες την ιστοσελίδα του. Αυτό θα τον βοηθήσει να ξεχωρίσει ποια εξωτερική πλατφόρμα του αποδίδει σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Ανακεφαλαιώνοντας, τα Google Analytics μπορούν να δώσουν πολλές δυνατότητες στην επιχείρηση και να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την σταδιακή βελτίωση. 

This website uses cookies
to help improve your user experience.
stonewave cookies
Awwards