BLOG / E-COMMERCE

Πώς να περιγράψετε προϊόντα σε ένα eshop

21 Ιουλίου, 2022 από Stonewave team

Περιγραφή προϊόντος. Φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι!

Αρχικά ας αναρωτηθούμε γιατί πρέπει να βάλουμε περιγραφή στα προϊόντα μας; Μην το ψάχνετε πολύ, η απάντηση είναι μία! Η περιγραφή των προϊόντων παρέχει στους καταναλωτές σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά, τα συστατικά, τα υλικά, τη χρήση και τα πλεονεκτήματα τους σε σχέση με τα ανταγωνιστικά προϊόντα.

Σας ακούγονται πολλά; Ας τα πάρουμε ένα ένα. Θέλοντας να ξεκινήσουμε μία περιγραφή θα πρέπει να απαντήσουμε σε κάποιες από τις παρακάτω ερωτήσεις, αν όχι όλες.

  • Ποια είναι η χρήση τους
  • Τι κερδίζουν οι καταναλωτές από τα προϊόντα
  • Τι τα κάνει ανταγωνιστικά

Μια περιγραφή ενός προϊόντος είναι βασικό να απαντάει σε αυτές τις ερωτήσεις με άμεσο και δημιουργικό τρόπο. Ενώ σίγουρα πρέπει να προσαρμοστεί στο ύφος του εκάστοτε καταστήματος.

Πόσες φορές πριν αγοράσετε κάτι στο supermarket, διαβάσετε την ετικέτα από πίσω; Το ίδιο κάνουν και οι καταναλωτές πριν προσθέσουν κάτι στο καλάθι τους. Βρίσκουν το προϊόν στο eshop, διαβάζουν την περιγραφή του και αποφασίζουν αν τους καλύπτει ή όχι η αγορά του.

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει κάποιες βασικές πληροφορίες για να συντάξετε αποτελεσματικές περιγραφές που αυξάνουν τις πωλήσεις σας :

  • Γράψτε για το target group σας! Η συγγραφή της περιγραφής θα πρέπει να είναι κατανοητή από το target group σας, να συνδέεται με το ύφος του προϊόντος και της εταιρικής ταυτότητας. Αν γράψετε μια περιγραφή ενός προϊόντος έχοντας στο μυαλό σας ένα τεράστιο πλήθος καταναλωτών, οι περιγραφές σας μπορούν να γίνουν ακατανόητες και να καταλήξουν να μην απευθύνονται σε κανέναν. Έτσι, πρώτα αναρωτηθείτε ποιος θα διαβάσει την περιγραφή σας και τι θέλει να διαβάσει από την περιγραφή σας. Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά που θα διεγείρουν το ενδιαφέρον τους και μιλάνε στην καρδούλα τους. Παράδειγμα, αν πουλάτε ηλεκτρικές κιθάρες πρέπει να γράψετε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κιθάρας, το υλικό της, το brand, ποιοι καλλιτέχνες την επιλέγουν και εμφωλεύστε τους την ιδέα ότι θα γίνουν οι επόμενοι Rory Gallagher, γιατί όχι;
  • Ξεφύγετε από τα τετριμμένα! Φράσεις όπως «εξαιρετική ποιότητα προϊόντος», «εγγυημένο αποτέλεσμα» κτλ, ίσως φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών. Θα το διαβάσει και θα πει, «ναι αυτό λένε όλοι», και θα έχει δίκιο. Για αυτό τον λόγο να είστε πιο συγκεκριμένος, όπου θα αναφέρετε λεπτομέρειες που προσθέτουν αξιοπιστία και στο τέλος περισσότερες πωλήσεις.
  • Οι ιστορίες αρέσουν! Όντως οι ιστορίες αρέσουν στους καταναλωτές, τους δένουν με το προϊόν, γίνονται κομμάτι τους. Έτσι συστήνουμε να προσθέσετε μίνι ιστορίες οι οποίες θα απαντάνε σε ερωτήσεις όπως ποιος φτιάχνει το προϊόν, τι ενέπνευσε τον κατασκευαστή για τη δημιουργία του προϊόντος, ποια εμπόδια χρειάστηκε να ξεπεράσετε για να αναπτύξετε το προϊόν και πως δοκιμάστηκε το προϊόν.
  • Παίξτε με τις λέξεις! Χρησιμοποιήστε αισθαντικές λέξεις που διεγείρουν τις αισθήσεις, ξυπνάνε αναμνήσεις και αυξάνουν τις πωλήσεις. Οι περιγραφές των προϊόντων θα είναι ζωντανές όπως “βελούδινη”, “απαλό”, “λείο”, “τραγανό” και “φωτεινό” κ.α.
  • Κανείς δεν διαβάζει κείμενα! Μην μπείτε στον κόπο να γράψετε ολόκληρη έκθεση για το προϊόν σας. Δεν θα το διαβάσετε ούτε εσείς. Ο μέσος χρήστης διαβάζει επιγραμματικά κι αναζητά τις λέξεις που τον ενδιαφέρουν. Έτσι κάντε μικρές προτάσεις, κάντε bold λέξεις κλειδιά, χρησιμοποιήστε bullet points, διαλέξτε σωστό μέγεθος γραμματοσειράς ώστε να γίνει πιο ελκυστική κι ευανάγνωστη η περιγραφή σας.
  • Περιγραφές + Google = Έρωτας με την πρώτη ματιά! Μην τις υποτιμάτε γιατί βοηθούν στην ενίσχυση της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης και να φέρουν περισσότερη επισκεψιμότητα στο eshop σας.
  • Ναι οι φωτογραφίες είναι σημαντικές! Ακόμα και την καλύτερη περιγραφή να βάλετε, αν οι φωτογραφίες δεν είναι καθαρές, ευδιάκριτες και κοντινές, το μήνυμα σας δεν θα περάσει. Η λαϊκή ρύση «Μια εικόνα χίλιες λέξεις» εφαρμόζεται σε ένα eshop στο έπακρο.

Οι περιγραφές των προϊόντων δεν είναι κάτι που πρέπει να αγνοεί μια επιχείρηση, γιατί μπορούν να δώσουν ιστορίες, να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να μιλήσουν στους πελάτες και να δημιουργήσουν μια σύνδεση. Αγαπήστε τις περιγραφές των προϊόντων σας και φροντίστε τες. Καλή συγγραφή!!!

This website uses cookies
to help improve your user experience.
stonewave cookies
Awwards