BLOG / E-COMMERCE

Γιατί να κάνεις το e-shop σου σε Magento2;

11 Ιανουαρίου, 2022 από Stonewave team

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η πλατφόρμα Magento2 αποτελεί την καλύτερη λύση για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού καταστήματος μιας επιχείρησης. Ας δούμε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης πλατφόρμας:

 1. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θα μπορούσε να παρομοιαστεί με έναν “ζωντανό οργανισμό”. Εξελίσσεται, μεγαλώνει, βελτιώνεται, χρειάζεται φροντίδα (support).
  Το βασικό πλεονέκτημα του Magento σαν ecommerce πλατφόρμα, είναι ότι μπορεί να “συνοδεύσει” τον Διαχειριστή του, και την πορεία της επιχείρησης ηλεκτρονικά, από ένα σχετικά “μικρό” e-shop με μικρό κατάλογο και λίγες δυνατότητες, σε ένα μεγάλο e-shop με τεράστιο κατάλογο και πολλαπλές λειτουργικότητες.
 2. Κάθε ένας επιχειρηματίας που δημιουργεί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θέλει να βρίσκεται ψηλά στις μηχανές αναζήτησης. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέγεται το Magento. Οι νοοτροπία των μηχανών αναζήτησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτή την πλατφόρμα. Τα δομικά χαρακτηριστικά του Magento επιτρέπουν την βελτιστοποίηση των URL, meta, keywords, alt text κ.α.
 3. Το Magento διαθέτει την μεγαλύτερη επιλογή μηχανισμών και εργαλείων, υψηλής ποιότητας παγκοσμίως.
 4. Εύκολη πολυγλωσσικότητα με αντιστοιχία νομισμάτων, φορολογικής κλίμακας προϊόντων κ.α. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις από πριν ότι σε μια εποχή χωρίς σύνορα στο εμπόριο, να μην υπάρχουν όρια στην επέκταση των δυνατοτήτων μιας πλατφόρμας.
 5. Η πλατφόρμα είναι συμβατή με το PA-DSS το οποίο αντιστοιχεί στην έκφραση Payment Application Data Security Standard  και σημαίνει πρότυπο ασφαλείας εφαρμογής δεδομένων. Οι επιχειρήσεις που πουλάνε προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο ανησυχούν περισσότερο για την ασφάλεια των πληρωμών που εισπράττουν από το διαδίκτυο και για αυτό επιλέγουν την πλατφόρμα του Magento γιατί καλύπτει τις ανάγκες τους. Είναι η καλύτερη επιλογή για επιχειρήσεις που επιθυμούν να παρέχουν στους πελάτες τους ασφαλείς επιλογές πληρωμών γιατί προστατεύονται οι πληροφορίες τους και αποθηκεύονται οι παραγγελίες τους με ασφάλεια σε μια βάση δεδομένων.
 6. Ένας από τους βασικότερους δείκτες που επηρεάζουν το Conversion Rate, είναι η ταχύτητα. Η διατήρηση της ταχύτητα είναι επίσης σημαντική, όταν έχουμε μεγάλο όγκο χρηστών και διαδικασιών. Ο παραπάνω συνδυασμός μπορεί να επιτευχθεί με την επιλογή του κατάλληλου Magento συνεργάτη.
 7. Μια άλλη σημαντική λύση της πλατφόρμας είναι, ότι θα μπορεί μια εταιρία ή ένας όμιλος να μπορεί να έχει κάτω από μια κοινή διαχείριση (ένα κεντρικό διαχειριστικό περιβάλλον), πολλαπλά και διαφορετικά e-shop. Έτσι οι βελτιώσεις γίνονται εκθετικά πιο γρήγορες και η συντήρηση γίνεται πιο ορθά και οικονομικά.
 8. Εάν και στην σημερινή εποχή θεωρείται δεδομένο, αξίζει να αναφερθεί η ανεξάρτητη εμφανισιακή υλοποίηση για κινητό (Mobile Theme) και η εμφανισιακή υλοποίηση του Responsive που καλύπτει τις υπόλοιπες οθόνες και desktop.
 9. Λεπτομερής Αναφορά των Στατιστικών Στοιχείων. Όταν μια εταιρεία χρησιμοποιεί το Magento για το ηλεκτρονικό της κατάστημα έχει την δυνατότητα να δει τα βασικά στοιχεία για τις πωλήσεις της στην οθόνη. Υπάρχουν και άλλα σημαντικά στατιστικά που είναι διαθέσιμα στην διαχείριση όπως αναφορές πωλήσεων, αναφορές για τις χρήσεις των κουπονιών, εμφάνιση προϊόντων με χαμηλό απόθεμα (σε περίπτωση που διαχειρίζεται και τα αποθέματα) και αναφορές για εγκαταλελειμμένα καλάθια αγορών. Ακόμη, η πλατφόρμα αυτή είναι απόλυτα συμβατή με τα Google Analytics.

Για να πάρει κάποιος μια γεύση των παραπάνω που αναφέρθηκαν στην πράξη, η πλατφόρμα χρησιμοποιείται από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου.
Πολλές δημοφιλείς επιχειρήσεις επιλέγουν αυτή την πλατφόρμα για να δημιουργήσουν τα online καταστήματα τους όπως η Hp, Helly Hansen, Canon, Nike, Jack Daniels, Puma κτλ.
Στην Ελλάδα επίσης χρησιμοποιούν πολλές διάσημες εταιρείες και brands το Magento.
Γιατί να μην εφαρμόσετε και εσείς την ίδια τακτική και να εκμεταλλευτείτε τα ίδια χαρακτηριστικά?

Συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι με βάση τα πλεονεκτήματα του Magento2, αυτή η πλατφόρμα είναι η καλύτερη επιλογή για την κάθε επιχείρηση που επιχειρεί να δημιουργήσει ένα e-shop και να αναπτυχθεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο. 

Άν σας ενδιαφέρει να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα σε Magento επικοινωνήστε μαζί μας στα 2310221500 ή [email protected].

This website uses cookies
to help improve your user experience.
stonewave cookies
Awwards