BLOG / MARKETING

Συμβουλές για Email Marketing στο e-shop σας

8 Νοεμβρίου, 2023 από Stonewave team

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το email marketing είναι μια από τις αποτελεσματικότερες μεθόδους πώλησης. 

Όμως θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν φορές που είναι δύσκολο να το κάνεις σωστά, είναι δύσκολο να ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, ειδικά όταν ένας επιπλέον παράγοντας είναι το να είσαι μια νεοφυής επιχείρηση.

Επομένως ας δούμε μερικά σημεία, που θα βοηθήσουν στην παραπάνω διαδικασία.

 1. Κρατήστε τα email σας σύντομα. Ο χρήστης κουράζετε (ή αποφεύγει τελείως) να διαβάζει μεγάλα email. Μια πρόταση μεγέθους είναι μεταξύ 40 και 100 ​​λέξεων.
 2. Να συμπεριλάβετε εικόνες των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας. Είναι πολύ σημαντική η γραφική απεικόνιση.
 3. Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ποια είναι τα πιθανά επόμενα βήματα και που θα οδηγηθεί μετά την ανάγνωση. Τα ξεκάθαρα CTA (Call to action) είναι αυτά που θα καθοδηγήσουν τον χρήστη.
 4. Η συχνότητα είναι ακόμη ένας ενισχυτικός παράγοντας. Πιθανόν και το μια φορά την εβδομάδα δεν είναι αρκετή. Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι ανταποκρίνονται καλύτερα σε συχνά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρά σε σπάνια.

Πέραν τον παραπάνω, θα πρέπει να αναλυθεί και το ίδιο το περιεχόμενο του email.

 1. Χρησιμοποιείστε καλές θεματικές γραμμές. Ο τίτλος του email, είναι το πρώτο πράγμα που πιθανόν θα διαβάσει ο χρήστης. Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο, ειλικρινές αλλά παράλληλα και δελεαστικό ώστε να κινήσει την περιέργεια του.
 2. Ομαδοποιήστε τους παραλήπτες σας, ανάλογα με την επιχείρηση και το προϊόν σας με βάση κάποια βασικά χαρακτηριστικά των παραληπτών (πχ ενδιαφέροντα, ανάγκες), ώστε αντίστοιχα να προσαρμοστεί και το περιεχόμενο των email σας.
 3. Δημιουργήστε σενάρια πρώτης εγγραφής. Θα πρέπει να σχεδιαστούν σενάρια, πρώτης εγγραφής του χρήστη (ένα Welcome email ή μια πρώτη προσφορά). Είναι η πρώτη επαφή του πελάτη με τον τρόπο που επικοινωνεί η επιχείρηση σας ηλεκτρονικά και η πρώτη εντύπωση μετράει. 
 4. Εισάγεται αυτοματισμούς. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να καλυφθούν όλα τα σενάρια έχοντας μια αποτελεσματική διαχείριση, εάν δεν στηθούν οι κατάλληλοι αυτοματισμοί. Στο εκάστοτε email service πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε, σας επιτρέπετε να δημιουργείτε αυτοματοποιημένα μηνύματα (ή σενάρια) ηλεκτρονικών μηνυμάτων με βάση κανόνων.
 5. Mobile Friendly Emails. Δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση και είναι γνωστό. Τα μεγαλύτερα ποσοστά είναι από τις επισκέψεις μέσω των κινητών τηλεφώνων.
 6. Προσωποποιημένη εμπειρία. Σε συνδυασμό με το Segmentation (ομαδοποίηση) και τους αυτοματισμούς, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εξατομικευμένη εμπειρία στον χρήστη σας. Η εξατομίκευση βοηθάει στην αίσθηση, ότι το μήνυμα είναι λιγότερο spam, αυξάνοντας το συναίσθημα της σύνδεσης.
 7. A/B Test. Δεν υπάρχει συνταγή που είναι το ίδιο αποτελεσματική σε όλους. Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα, δοκιμάζοντας αλλαγές και μετρώντας την απόδοση, θα μπορείτε να βρείτε, ποια μέθοδο ή ποια δομή, ταιριάζει καλύτερα στο κοινό σας.
 8. Βρείτε την σωστή ώρα. Η καλύτερη στιγμή αποστολής μηνυμάτων σε πελάτες εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (πότε επισκέφτηκαν για τελευταία φορά τον ιστότοπό σας, ποια ενέργεια έκαναν, αν ολοκλήρωσαν μια παραγγελία κ.α). Ένας τρόπος για να προσδιορίσετε ποιες ώρες λειτουργούν καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσετε το Google Analytics, αναλύοντας τα κατάλληλα στοιχεία που θα χρησιμοποιήσετε. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη και άλλους παράγοντες, όταν στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με βάση τα χρονοδιαγράμματα των χρηστών. Για παράδειγμα, μπορείτε να δώσετε χαμηλότερες τιμές τις αργίες, αργά το βράδυ, καθώς και το πρωί της Δευτέρας και το βράδυ της Παρασκευής.
 9. Αναθεωρείστε την λίστα με τα μη ανοιχτά emails. Είναι απαραίτητο να διαχειριστείτε σωστά τη λίστα των συνδρομητών σας. Αν δείτε ότι ορισμένα άτομα αγνοούν όλα τα email σας, ίσως θα πρέπει να τους αφαιρέσετε από την λίστα, καθώς επηρεάζουν και τα στατιστικά την υπόλοιπης λίστας που θέλετε να βελτιώσετε.
 10. Συμπεριλάβετε μια διεύθυνση email για επικοινωνία. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να κρατήσετε τους πελάτες, για να επιστρέφουν για περισσότερα. Οι χρήστες μπορεί να θέλουν να στείλουν τυχόν περαιτέρω μηνύματα απευθείας. Επομένως θα πρέπει να ενισχύσουμε την δυνατότητα αλληλεπίδρασης.
 11. Αναλύστε τα αποτελέσματα. Το τελευταίο θα πρέπει να γίνει ένας ατέρμονος θετικός κύκλος, βελτίωσης, αλλαγών και εκ νέου μέτρησης αποτελεσμάτων. Χωρίς αυτό το αποτέλεσμα πάντα βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα θα είναι το μη επιθυμητό. 
This website uses cookies
to help improve your user experience.
stonewave cookies
Awwards