BLOG / E-COMMERCE

Πώς να προετοιμαστείτε για την Black Friday

20 Ιουνίου, 2022 από Stonewave team

Black Friday…. Η συνήθεια που έγινε … πεδίο μάχης!!!

Ποιος δεν θυμάται τις διαμάχες έξω από τα καταστήματα των Public και της Nike το πρωί (09:00) της Black Friday το 2017; Σταματημένα αυτοκίνητα μέσα στη μέση του δρόμου για να πάρουν μία τηλεόραση ή ένα σίδερο.

Έτσι ξεκίνησε και επεκτάθηκε σε όλα τα είδη υπηρεσιών και επιχειρήσεων, ενώ από μία ημέρα εκπτώσεων κατάληξε να διαρκεί μέχρι και ένα μήνα. Πολλοί λένε πως η εορταστική περίοδος των Χριστούγεννων μεταφέρθηκε ένα μήνα πριν τον Νοέμβριο, στην Black Friday (;) , όποτε η αγορά ακολουθεί αυτούς τους ρυθμούς.

Αν έχετε eshop, σίγουρα σκέφτεστε ότι δεν γίνεται να μην επενδύσετε στην Black friday, κι έχετε απόλυτο δίκιο γιατί αρκετοί επισκέπτες του eshop σας θα περιμένουν να δούν τις εκπτώσεις σας για εκείνες τις ημέρες.

Ως εταιρία που χειρίζεται τεχνικά αρκετά eshop, θα γράψουμε κάποια tips για να επιβιώσετε όσο πιο αλώβητα γίνεται από αυτή τη “μαύρη” περίοδο:

  1. Χτίστε την προσμονή! Ναι είμαστε όλοι ανυπόμονοι!!! Η επικοινωνία θα πρέπει να ξεκινήσει πολύ πριν την περίοδο τη BlackFriday. Χτίστε προσμονή με διάφορες καμπάνιες ή Newsletter, δηλώνοντας είτε τις κατηγορίες που θα έχετε σε έκπτωση, είτε το ποσοστό των εκπτώσεων που θα έχετε, ώστε να έχετε τους πελάτες σας stand by.
  2. Προπώληση σε υπάρχοντες πελάτες. Ο πελάτης που έχει ήδη αγοράσει από το eshop σας, είναι πολύ πιθανότερο να ξαναγοράσει από εσάς, από έναν νέο επισκέπτη. Εκμεταλλευτείτε το παραπάνω metric, και προωθείστε και πιο νωρίς και πιο άμεσα τις εκπτώσεις σας στους υπάρχοντες πελάτες με ξεχωριστές καμπάνιες. Γιατί πόσες φορές δεν έχετε ακούσει το “Κάνε μου μια έκπτωση είμαι παλιός πελάτης!
  3. Κάντε την προσφορά σας αποκλειστική. Ο πιο απλός τρόπος για να πραγματοποιηθεί το παραπάνω είναι να δημιουργηθεί μια “κλειστή” λίστα εγγεγραμμένων οι οποίοι θα λάβουν πρώτοι ενημέρωση και θα μπορούν μόνο αυτοί να δουν πρώτη τις προσφορές σας, ώστε εν τέλη να είναι και οι πρώτοι που θα αγοράσουν από το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Το λατρεύουν!!!
  4. Ομαδοποιήστε τις Προσφορές σας. Αντί να μπαινετε σαν διαχειριστές eshop, μόνο στην λογική της ανταγωνιστικοτερης τιμής σε σχέση με τον ανταγωνισμό, μια άλλη καλή λύση είναι οι συνδυαστικές προσφορές. Έτσι και η επιχείρηση θα καταφέρει να αυξήση το μέσο καλάθι της, την περίοδο εκείνη, αλλά και οι πελάτες θα απολαύσουν περισσότερα αγαθά σε προνομιακές τιμές. 
  5. Επιβραβεύστε τους πελάτες. Πολλά eshop, έχουν την λανθασμένη λογική αντιμετώπισης, ειδικά την περίοδο εκείνη, στο να πραγματοποιηθεί μια πώληση εκείνη την στιγμή, χωρίς να υπάρχει μια συνέχεια στην σχέση μεταξύ του πελάτη. Εκμεταλλευτείτε την Black Friday, ώστε να χρηστεί ένα πελατολόγιο, το οποίο θα συνεχίσει τις αγορές τους και εκτός Black Friday, με καλό σύστημα επιβράβευσης ή ένα Loyalty διαφορετικά διατυπωμένο.
  6. Δημιουργήστε Urgency. Είτε με χρονόμετρα που τρέχουν ανάποδα, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία, είτε με μηνύματα σε διαθεσιμότητες προϊόντων (π.χ “Έμειναν Μονο Λίγα Κομμάτια”), είτε άλλοι χρήστες αγόρασαν ήδη, κ.α., δημιουργήστε urgency στον χρήστη, ώστε να προβεί άμεσα σε αγορά, αλλιώς θα χάσει την ευκαιρία που συναντά μπροστά του.

Ετοιμαστείτε, εφοδιαστείτε με υπομονή και άπειρα τηλέφωνα που θα σας ρωτάνε που είναι η παραγγελία τους, ενώ δεν έχουν παραγγείλει από εσάς. Από εμάς, Χαρούμενη Black Friday περίοδο!!!!

This website uses cookies
to help improve your user experience.
stonewave cookies
Awwards