BLOG / MARKETING

Τι είναι η εταιρική ταυτότητα

30 Σεπτεμβρίου, 2022 από Stonewave team

Τι είναι η εταιρική ταυτότητα; … η ίδια η εταιρεία!

Οι κανόνες τους marketing αναφέρουν πως τα βασικά στοιχεία της εταιρικής ταυτότητας είναι :

  1. Eταιρική επικοινωνία είναι η μέθοδος με την οποία η εταιρεία αλληλεπιδρά και μεταβιβάζει όλες τις πληροφορίες στους καταναλωτές και συνεργάτες για να αναπτύξει μια ευνοϊκή άποψη και μια ομοιόμορφη εικόνα της εταιρείας σε όλα τα κανάλια. Αυτό περιλαμβάνει την εσωτερική επικοινωνία, την επί πληρωμή επικοινωνία, τις σχέσεις με τα ΜΜΕ και τις επενδυτικές σχέσεις.
  2. Eταιρικός σχεδιασμός αναδεικνύει την οπτική ταυτότητα της εταιρείας. Αποτελείται από όλα τα οπτικά στοιχεία της εταιρείας, όπως το όνομα, το λογότυπο, τα χρώματα και τα γραφικά της επωνυμίας, το tagline κ.λπ. τα οποία βοηθούν στην οπτική διαφοροποίηση της εταιρείας από τις άλλες. Τα κύρια στοιχεία του εταιρικού σχεδιασμού είναι το λογότυπο, τα χρώματα, οι γραμματοσειρές, ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας.
  3. Eταιρική συμπεριφορά είναι η συμπεριφορά της εταιρείας. Περιέχει τον κώδικα δεοντολογίας και την εταιρική κοινωνική ευθύνη, που προβάλλει τις βασικές αξίες και τη φιλοσοφία της εταιρείας, εσωτερικά και εξωτερικά.

Το 1 και 3 δεν άπτονται του κλάδου μας, γι αυτό και δεν θα αναφερθούμε σε αυτά. Όμως κάτι ξέρουμε για το 2 (εταιρικός σχεδιασμός), όπου χαράζει την αναγνωρισιμότητα σας, σας διαφοροποιεί από τους ανταγωνιστές σας και χτίζει την γέφυρα επικοινωνίας με τους πελάτες σας. Αποτελείται πρωτίστως από το λογότυπο, έπειτα από την χρωματική παλέτα και κάποια υποστηρικτικά εικονίδια. Όλα τα παραπάνω πρέπει να εφαρμόζονται σε ότι αφορά την προβολή σας: φυλλάδια, banner, poster, μπλουζάκια, στυλό, website, social media, τσάντες, κτλ.

Από την εκμηχάνιση της παραγωγής και μετά, όπου η διαφήμιση μπήκε στη ζωή μας, όλες οι εταιρείες έψαχναν τρόπους για να γίνουν αναγνωρίσιμες στους καταναλωτές. Οι μεγάλες εταιρείες επένδυσαν αρκετά στο λογότυπο και το slogan που τα συνόδευε σε όλες τις διαφημιστικές καμπάνιες. Αποκλείεται να δείτε το σχέδιο του λογοτύπου της Coca-cola και να μην καταλάβετε πιο είναι, ή να ακούσετε το όνομα Ακάκιος και να μην πάει το μυαλό σας στα μακαρόνια Misko. Η δύναμη του marketing πηγάζει από την εταιρική οπτική ταυτότητα, η οποία ανανεώνεται συνεχώς όσο διαμορφώνονται νέες τάσεις, ανάγκες, μόδες και αλλαγές στη ζωή μας. 

Αν θέλετε μία ανανέωση στον εταιρικό σχεδιασμό ή θέλετε να δημιουργήσετε μία νέα εταιρική οπτική ταυτότητα, μη διστάσετε καθόλου να μας καλέσετε στο 2310221500 ή να μας στείλετε email στο [email protected] να τα ζητήσουμε εκτενώς.

This website uses cookies
to help improve your user experience.
stonewave cookies
Awwards